Handikappad på 45 minuter

Hejsan hoppsan tio miljoner om. Ja jag vet det har varit extremt dålig uppdatering här på bloggen. Det beror främst på att de senaste veckorna har varit ganska tuffa psykiskt med mycket tankar, planering, ändring av rutiner osv.

Så ja det har hänt en hel del och vi tar väl allt i någon typ av ordning som troligen är helt random 😂

Kan jag få handikapptillstånd för parkering nu ?

För er som följt mig en tid, vet att jag haft en del problem med min hälsena. Jag har dock aldrig fått den undersökt utan mest forskat lite på nätet och visst min research har varit rätt hela tiden tydligen men häromdagen fick jag äntligen komma till en sjukgymnast för att få en dom på papper iallafall samt få exakta besked om vad som ska göras för att bli av med smärtan så fort det bara går.

Så efter en liten sagostund om vad jag utsatt min stackars kropp för hela mitt liv, dvs ingenting typ tills jag nu i december 2018 började promenera dagligen blev det lite känna, klämma, vrida, bända och diverse övningar. Sen kom domen.

Hälsenetendinopati distalt (hälseneinflamation), dvs överbelastad hälsena med små skador i fästet vid hälbenet som konstant rivs upp vid en ökad belastning.

Samt en slämsäcksinflammation bak på hälbenet där hälsenans fäste är.

Behandlingen är jätte enkel 😂

  • Undvik i största möjlighet alla rörelser, aktiviteter, och träningar som gör det minsta ont i hälsenan.
  • Om du måste gå ut, använd skor utan hälkappa, dvs foppatofflor är mitt guld.
  • 45st tåhävningar långsamt upp och ner på plan mark, morgon och kväll.
  • All träning som inte gör ont i hälsenan kan utföras som vanligt.
  • Dessa regler gäller fram tills Juni 2019. Därefter om det inte gör ont i hälsenan av att gå utomhus med vanliga skor så kan jag börja promenera lugnt och försiktigt ett par gånger per dag.

Okej, så på vägen hem slog det mig, om jag nu ska undvika i bästa mån att gå, då det gör ont, så borde ju jag faktiskt vara berättigad till ett handikapptillstånd för parkering. Jag menar, ibland måste man ju faktiskt handla mat tex. 😂😂

Nej, skämt å sido. Jag kommer inte utnyttja det svenska systemet trots att de för de mesta pissar på oss med olika problem. Jag får istället jobba vidare med mig själv och fokusera på annan aktivitet och träning då jag helt enkelt inte får gå mer på flera månader.

Nya träningsrutiner

Så nu har ju detta med hälsenan helt enkelt rubbat allt av vad mina dagliga rutiner hette så jag har jobbat stenhårt under de senaste veckorna med att hitta nya aktiviteter och träningsrutiner jag kan göra istället för att promenera och visst det finns hur mycket som helst jag skulle kunna göra, men det är här min jäkla ADD kommer in.

Om det jag ska göra inte lockar till 100% så kommer det inte att bli av i längden. Därmed riskerar jag att helt tappa greppet om mitt nya liv och återgå till sämre banor. Nu har jag däremot kommit igång med roddmaskinen på riktigt igen, samt att mina underbara föräldrar lånade ut deras träningcykel.

Mitt lilla hemmagym!

Dessa två redskap, i samband med tidigare styrketräning hemma gör att vikten fortfarande försvinner, konditionen ökar ännu mer, och jag kan samtidigt slita ut mig på dagarna så insomningen fungerar. Idag har jag totalt gått ner 20kg och väger nu 105kg istället för 125kg 😲

Under denna veckan testar jag 1 timma roddmaskin, samt 1 timma cykling, varje dag i 6 dagar. Så på måndag får vi se vad efterbilden, måtten, och vågen säger !

Vi flyttar!

Tro det eller ej, men ibland hamnar man överst i listan av köpoäng och lyckas faktiskt få en lägenhet. Min älskad fästmö lisa har sedan mååååånga år varit i bostadskö hos alingsåshem och för en vecka sedan så skrev hon kontrakt på en 3a, 82kvm, andra våning, med balkong, på citrongatan i Alingsås. Jag är väldigt glad över att den här bruden står ut med mig, och att jag också får flytta med haha ! Så i början av juni lämnar jag Ale efter 29 år och blir en sådan där alingsåsbo 😂😁.

Det absolut bästa med denna flytten är ju att vi kommer till ett hem som vi kan få bo i så länge vi vill. Huset vi hyr idag ska ju t.ex rivas om ett år så även om det är sjukt Nice med villa, tomt, och utrymme så är det ganska påfrestande att ha tidsbegränsat boende ☺.

Arbetsplaner

I och med att vi nu flyttar till ett permanent boende, samt att det psykiska har fått en hittills okej vändning så börjar det närma sig för att planera in arbetsträning.

Att jag och vården väljer arbetsträning är just för att jag har varit borta en ganska lång period, och det är först nu vi tillsammans kan se de tidiga tecknen för om det går utför med välmåendet igen. Så att börja arbetsträna och känna på hur det är i lugn och ro utan tvång är en väldigt bra övergångsfas innan man kör igång med “vanligt” jobb igen.

Så om välmåendet fortsätter på rätt väg, och vi lyckas landa i Alingsås så är planen att sätta igång under sommaren. Jag ser fram emot det på sätt och vis, men jag är också orolig för det, men samtidigt är vi inte där än då det är en bit kvar !

Så, okej det var 3 saker som tog 20 min att berätta men det tog nästan en månad att leva igenom så det har varit mer intensivt än vad jag kan förklara här haha.

Nu är det dags att lägga sig och sova, för imorgon är det ytterligare 2.8 mil på cykel, och 1 timma roddmaskin som gäller.

Ha en fin helg alla Goa människor så hörs vi snart igen !

/Mikael out

Ps. Jag bestämde mig även för att ta hand om pälsen på kroppen idag så blev en liten trimning här och var 😁.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *