Börjar allt falla på plats?

mikael carlsson tummen upp

Halloj och god kväll! Är ni taggade för Mellofinal ikväll? I Melodifestivalen är det endast den svenska finalen och Eurovision Song contest finalen som är av intresse för mig, alla andra delfinaler osv anser jag är helt onödigt. Samtidigt vet alla i grund och botten att dessa tävlingar är riggade ändå ;).

Idag har varit en ganska speciell dag när jag tänker tillbaka på den. Vi delar upp den i delar!

Bilen är hel!

För några veckor sedan, läs typ minst en månad, så bestämde sig fästen på ena stötdämparen bak att helt enkelt avsluta sitt liv så även om det går att köra lugnt och försiktigt så är det ju ett fel som absolut inte skulle gå igenom besiktningen och galet irriterande att lyssna på “klunk” “klunk” varje gång man kör på något ojämnt i marken. Så idag fick min bästa svärfar Magnus lite tid över och kunde hjälpa oss att byta ut fästet och få fast den igen :D.

Skador under kontroll!

Sedan nästan dag ett när jag började med min hälsoresa har jag dragits med säkert 10 tal olika skador som är direkt relaterade till att kroppen tar otrolig skada av att inte få göra någonting på över 1 år. Så när man väl sätter igång med fysisk aktivitet även om det bara är enkla promenader blir det ju en fin chock i kroppen. Så jag har haft allt från skavsår, benhinneinflammationer, muskelbristningar, och ledvärk. Det enda jag nog inte haft än är benbrott haha. Peppa peppa ta i trä. Det som dock hängt med från egentligen några veckor in i december är min älskade hälseneinflammation. Trots stora arbeten och övningar fram och tillbaka så är den svårbehandlad och blir det då en oväntad snedvridning på en promenad så krävs det inte mycket för att smärtan kommer tillbaka. Men så igår hittade jag en övning jag inte sett innan och wow, vem kunde tro att man skall behandla smärta med smärta. Har nu gjort övningarna minst 20 stycken upp emot 10 gånger per dag och redan idag känner jag en otrolig skillnad. Så den skall nog försvinna snart!

För er som har problem med hälsenan gäller det att veta vart smärtan sitter. I detta videoklippet får ni en bra beskrivning samt hur ni kan träna bort smärtan. Tveka inte att prata med en läkare om du är tveksam !

Även min ischiasnerv har sedan 3 veckor tillbaka gjort sig till kännas och ischiassmärta är rent av helt jäkla värdelöst att få, tänk dig konstant molande smärta från ryggen, ner igenom skinkan och ut i låret, ibland även ända ner i vaden och fötterna. Förutom smärtan uppstår även haltande och i vissa lägen tappar man nästan all kraft i musklerna. Lycka till att gå 1 mil med detta utan att börja gå konstigt och då dra på sig andra förslitningsskador. Men samma här, grymma enkla övningar upp till 10 gånger per dag och omlagd stretchningrutin så är den smärtan knappt märkbar längre. Grymt!

Sulor från himlen!

SPENCO So Total Sprt Gel

Ända sedan jag köpte nya skor i början av Januari så har jag letat efter andra iläggssulor då orginalet i dessa skor är ta mig tusan lika tunna som papper, så trots att det är väl dämpade skor och hela den baletten så känns det ju i fötterna ganska bra när man kör igenom 2 mil på en dag. Jag har nog testat 7 olika iläggssulor i alla dess prisklasser, formbara, skum, höga, låga, proffs, och billigt, men inga har varit bra. Antingen har de varit för hårda, för höga, inte tillräckligt stora, ej passande skotypen osv. Så jag hade mer eller mindre gett upp hoppet om iläggssulor till dessa skorna och tänkte vänta tills jag får köpt nya skor nästa månad. Så idag såg jag att Stadium Outlet sålde ett par sulor där hela sulan var i gel, extra mjuk gel i hälen, samt helt trimbara med sax så man enkelt kan använda orginalsulan som mall och därmed få perfekt passform i skon. Inte nog med att allt detta lät bra, sulorna kostade endast 150kr. För bra för att vara sant? Trodde jag med men värt att testa. Herre min skapare, de var perfekta enkelt förklarat. Gick en mil direkt i dom och hela vägen kändes det som att gå på jello :D. Inte nog med detta, min hälsena älskade dom också, perfekt upphöjning i hälen i samband med den kraftigt reducerade stötningen. Inte en enda smärta! :D. Så dessa är sulor jag lätt kommer köpa till alla skor jag äger och kommer äga. Självklart kan du köpa dom här Spenco So Total Sprt Gel

Sen att vädergudarna idag tyckte det var roligt att kasta vatten och hagel på mig och Aida kan väl diskuteras, men kort sammanfattat känns det väl som att saker och ting börjar falla på plats. Hälsan, både fysiskt och psykiskt förändras till det positiva sakta men säkert även om det finns dagar som man bara vill hoppa över om möjligt.

Nu skriker snart Lisa på mig då jag inte sitter i soffan med henne och Mello så dags att ta sig ner dit! På återseende.

/Mikael out.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *